ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС “РАЙ”
Президент: тел.03720 2230 м.тел:0889 614 198

 
МАДЖАРОВО
За грабливите птици
На територията на Маджарово и местност Мостът на р. Арда живеят 32 от 34-те вида грабливи птици, които се срещат в Европа.

~ още ~

Екотуризъм
Районът на Маджарово е конкретен пример как екотуризмът може да доведе до измерими печалби за местната икономика. Все по-важна е обществената подкрепа за опазване на природата и проектите на Българското дружество за защита на птиците.

~ още ~
ГАЛЕРИЯ

~ още ~
"КРОМЛЕХ"
       Култовия мегалитен комплекс “Кромлех” притежава статут на паметник на културато от национално значение Той се намира на 12 км. от Маджарово, вляво от пътя за Хасково,в землището на с.Долни Главанак. Част от маршрута се изминава пеш по маркирана туристическа пътека -15 мин. Кромлехът е древно мегалитно съоръжение от 8-7 век преди н.е. Представлява оградено свещено пространство-каменен кръг изолиран от външни сили, вероятно използван за древни религиозни свещенодействия. Свързва се с цивилизацията на траките и с орфическия мироглед и обреди.
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Тракийски скални ниши
Уникални култови съоражения изсечени в отвесните скали по долината на Арда. Счита се, че са специфични некрополни комплекси, в които са били поставяни урните с праха на мъртвите траки.

Местността “Окопа”

Разположена е на най-високата точка южно от Маджарово. Достъпът е по пешеходна туристическа пътека - жълта маркировка.

Кромлех

Мегалитния комплекс се намира на 12 км. от Маджарово, вляво от пътя за Хасково, в землището на с. Долни Главанак. Част от маршрута се изминава пеш по маркирана туристическа пътека-15 мин.

Местността “Хисаря”

Местността е на 17 км. от Маджарово, в землището на село Габерово в посока село Сеноклас. Пътува се по шосе и от части черен път-достъпен за автомобили.