ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС “РАЙ”
Президент: тел.03720 2230 м.тел:0889 614 198

 
МАДЖАРОВО
За грабливите птици
На територията на Маджарово и местност Мостът на р. Арда живеят 32 от 34-те вида грабливи птици, които се срещат в Европа.

~ още ~

Екотуризъм
Районът на Маджарово е конкретен пример как екотуризмът може да доведе до измерими печалби за местната икономика. Все по-важна е обществената подкрепа за опазване на природата и проектите на Българското дружество за защита на птиците.

~ още ~
ГАЛЕРИЯ

~ още ~
НА ИЗЛЕТ КРАЙ МАДЖАРОВО
          Маджарово е град в Южна България . Той се намира в Област Хасково и е в близост до река Арда . Градът е административен център на община Маджарово. Това е най-малкият град в България след Мелник .
        Маджарово е едно от най-важните места в страната за гнезденето на черния щъркел, белоглавия лешояд, египетския орел и черната каня. Тук са и едни от най - значимите гнездови популации на пъстрия скален дрозд, градинската овесарка, големия маслинов присмехулник - видове характерни за Средиземноморието.
      Мястото е било оценено още от прадедите ни. Има археологически паметници на траки, римляни и от средновековието. Наблизо се намира и подобният на Стоунхендж тракийски паметник Кромлех . Други забележителности са месноста "Окопа", "Хисаря" и Тракийските скални ниши.
      
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Тракийски скални ниши
Уникални култови съоражения изсечени в отвесните скали по долината на Арда. Счита се, че са специфични некрополни комплекси, в които са били поставяни урните с праха на мъртвите траки.

Местността “Окопа”

Разположена е на най-високата точка южно от Маджарово. Достъпът е по пешеходна туристическа пътека - жълта маркировка.

Кромлех

Мегалитния комплекс се намира на 12 км. от Маджарово, вляво от пътя за Хасково, в землището на с. Долни Главанак. Част от маршрута се изминава пеш по маркирана туристическа пътека-15 мин.

Местността “Хисаря”

Местността е на 17 км. от Маджарово, в землището на село Габерово в посока село Сеноклас. Пътува се по шосе и от части черен път-достъпен за автомобили.