ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС “РАЙ”
Президент: тел.03720 2230 м.тел:0889 614 198

 
МАДЖАРОВО
За грабливите птици
На територията на Маджарово и местност Мостът на р. Арда живеят 32 от 34-те вида грабливи птици, които се срещат в Европа.

~ още ~

Екотуризъм
Районът на Маджарово е конкретен пример как екотуризмът може да доведе до измерими печалби за местната икономика. Все по-важна е обществената подкрепа за опазване на природата и проектите на Българското дружество за защита на птиците.

~ още ~
ГАЛЕРИЯ

~ още ~
ТРАКИЙСКИ СКАЛНИ НИШИ
         Тракийските скални ниши се намират в природната забележителност ”Малката Кованкая”-21 км. от Маджарово, в землището на село Долно Черковище, на левия бряг на р.Арда.Пътува се с автомобил. Тракийски скални ниши-Уникални култови съоражения изсечени в отвесните скали по долината на Арда. Счита се , че са специфични некрополни комплекси, в които са били поставяни урните с праха на мъртвите траки. В района са известни също няколко скални гробници и едно тракийско светилище.
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Тракийски скални ниши
Уникални култови съоражения изсечени в отвесните скали по долината на Арда. Счита се, че са специфични некрополни комплекси, в които са били поставяни урните с праха на мъртвите траки.

Местността “Окопа”

Разположена е на най-високата точка южно от Маджарово. Достъпът е по пешеходна туристическа пътека - жълта маркировка.

Кромлех

Мегалитния комплекс се намира на 12 км. от Маджарово, вляво от пътя за Хасково, в землището на с. Долни Главанак. Част от маршрута се изминава пеш по маркирана туристическа пътека-15 мин.

Местността “Хисаря”

Местността е на 17 км. от Маджарово, в землището на село Габерово в посока село Сеноклас. Пътува се по шосе и от части черен път-достъпен за автомобили.