За нас

Хотелски комплекс „Рай“ е построен през 2003 година по идея на родолюбивия българин Ральо Петров, живял близо петдесет години в чужбина. Проектът е реализиран от предприемчивата и енергична дъщеря Гела Петрова. Откриването и освещаването е извършено на 28.08.2003 година от старозагорския Митрополит Галактион. До началото на XXI в. в град Маджарово няма хотел, ресторант или магазин. Днес градът и селата в района се превърнаха в топ туристическа дестинация за търсещите красива природа, приключения и разнообразие, както българи, така и чужденци. Изграждането на хотелски комплекс “Рай” поставя начало на развитието на туризма в този изконен български край.

Разположен в лоното на планината, Хотелски комплекс “Рай” е едно екзотично съчетание от модерен комфорт и девствена природа.

Маджарово е град в Южна България в източните Родопи. Намира се подножието на живописната долина на река Арда. Градът е административен център на община Маджарово. Това е най-малкият град в България след Мелник.
Град Маджарово е едно от най-важните места в страната за гнезденето на черния щъркел, белоглавия лешояд, египетския орел и черната каня. Тук са и едни от най – значимите гнездови популации на пъстрия скален дрозд, градинската овесарка, големия маслинов присмехулник – видове характерни за Средиземноморието.
Мястото е било оценено още от прадедите ни. Има археологически паметници на траки, римляни и от средновековието. Наблизо се намира и подобният на Стоунхендж тракийски паметник Кромлех. Други забележителности са местността „Окопа“, „Хисаря“ и Тракийските скални ниши.

0889614198